Suroviny
Postup přípravy
Z vajec, smetany a mouky vymícháme těsto, přidáme vanilkový cukr, špetku soli a kypřicí prášek. Směs vylejeme na větší pánev nebo pekáč tak, aby tvořila vrstvu cca 5 mm, a vložíme do vyhřáté trouby na 160–170 °C a pečeme 10–15 minut. Předem připravíme směs ovoce nakrájeného na kousky, které můžeme i lehce podusit (když používáme čerstvá jablka). Když máme jen ovocný salát, necháme okapat. Omeletu po upečení namažeme džemem, do středu nasypeme pásek ovocné směsi a ovoce z obou stran omeletou přiklopíme. Na přiklopené konce omelety položíme servírovací mísu a rychlým pohybem otočíme. Na míse omeletu nakrájíme na porce cca 5 cm široké, posypeme krystalovým cukrem a cukr zkaramelizujeme (karamelizovaný cukr možno nahradit žilkami medu). Ozdobíme ovocem, jedlými květy a podáváme.