Head
- cibule 4
Postup přípravy
- Cibulový chléb: Rozpálíme si pánev a orestujeme cibulku dozlatova. Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme veškerou mouku, ocet a sůl. Těsto budeme hnědat, dokud nebude mít správnou konzistenci. Necháme těsto kynout alespoň 2 hodiny, poté přidáme orestovanou cibulku. Těsto promícháme. Vytvoříme si bochánek nebo připravíme chleba do ošatky. Troubu si rozpálíme na 200 °C a pečeme alespoň 30 minut.
- Do misky přidáme umleté škvarky, 2 vejce uvařená natvrdo, nakrájená nahrubo, 3 nastrouhané nakládané okurky, najemno nakrájenou bílou část ze 4 jarních cibulek, 3 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce majonézy. Vše smícháme, podle libosti můžeme míchat tyčovým mixérem, pomazánka bude jemnější. Nakonec přidáme podle libosti – sůl, pepř, nasekanou pažitku a chilli. Dáme do lednice na 30 minut a podáváme s chlebem, na ozdobu můžeme přidat červenou cibuli, okurku a mini cibulky.