Bylinkové máslo
Postup přípravy
- Smícháme mouku, vodu, droždí, cukr, sůl a olej. Uhněteme těsto a necháme kynout cca 30 minut. Předehřejeme troubu na 200 °C a zapékací mísu vymažeme olejem. Připravíme bylinkové máslo. Česnek, cibuli, petržel a lístky bazalky nasekáme. Máslo, nasekanou směs a sůl smícháme do rozehřátí másla.
- Po vykynutí těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme obdélník přibližně o velikosti pečícího plechu. Rozválené těsto potřeme pomocí mašlovačky bylinkovým máslem a nakrájíme na proužky široké cca 5 cm. Proužky poskládáme jako tahací harmoniku (WWW), položíme těsně vedle sebe do připravené zapékací mísy a necháme ještě cca 15 minut kynout. Pečeme 25-30 minut (200 °C) a podáváme teplé nebo studené.
Autor receptu: Renata Maroušková