Suroviny
- filet sivena 250 g
- brambor grenaille 100 g
- kopr
- pomerančová kůra
- cherry rajčata 100 g
- cherry rajčata 100 g
- okurky 100 g
- ředkvičky 15 g
- olivový olej
- zakysaná smetana 50 g
- sůl 15 g
- pepř
- cukr krupice
Postup přípravy
- Filety ze sivena osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a najemno nasekané snítky čerstvého kopru, zasypeme solí a cukrem v poměru 1:1 a necháme marinovat 2 hodiny pod fólií v lednici. Připravíme si zeleninu na salát, okurky rozpůlíme, vyřízneme semínka a krájíme na menší kousky, cherry rajčata rozkrájíme na půlky, pokapeme olejem, osolíme a opepříme, promícháme a dáme do ledničky odpočinout.
- Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Zakysanou smetanu doplníme koprem, osolíme, opepříme, přidáme brambory a promícháme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Stáhneme cukr a sůl ze sivena a naporcujeme. Při servírování nandáme rybu, salátek, brambory se zakysanou smetanou, a dozdobíme ředkvičkami a lístky kopru.