Suroviny
- polohrubá mouka 300 g
- marmeláda (meruňková)
- cukr 250 g
Poleva
- čokoláda na vaření 100 g
- jablka 300 g
- mléko 4 PL
- vejce 3
- máslo 100 g
- cukr 4 PL
- vanilkový cukr 1
- kakao 3 PL
Postup přípravy
- Celá vejce, cukr, máslo, vanilkový cukr a kakao promícháme, přidáme mouku, nastrouhaná jablka a prášek do pečiva. Hmotu dáme do vymazané formy a pečeme 75 minut na 180°C.
- Čokoládu na vaření rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme cukr a mléko. Pečený dort rozkrojíme, promažeme marmeládou a přelijeme čokoládovou polevou. Podáváme s ušlehanou šlehačkou.
Autor receptu: Marie Trnková