Roastbeef
Postup přípravy
- Očištěný roštěnec svážeme, rovnoměrně potřeme olejem, vmasírujeme rovnoměrně sůl, pepř, potřeme hořčicí, a necháme cca hodinu odležet. Poté z každé strany necháme zatáhnout na rozpálené pánvi. Dále položíme na rošt do rozpálené trouby a na roastbeef dáme ještě snítku rozmarýnu. Pečeme cca 40 minut na 150 °C, poté dopékáme na nižší teplotu, dokud vnitřní teplota masa nebude cca 45 °C. Po upečení necháme vychladnout a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky.
- Domácí pečivo: Ze surovin uhněteme těsto. Necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme na kruh, rozdělíme na osm trojúhelníků, smotáme na rohlíčky, pomažeme vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova.