Head
- rýže 300 g
- řepa 1
Mikrobylinky
Head
- červené víno
- voda 1 l
- máslo 60 g
- parmezán 180 g
- olivový olej
- pancetta 1
- mikrobylinky
Postup přípravy
Na kostičky nakrájenou řepu dáme vyvařit do litru vody. Ve chvíli, kdy je voda zbarvená a řepa „al dente“, vyndáme řepu a vývar z řepy ponecháme. Červenou cibuli a řepu necháme zesklovatět a poté přidáme rýži, promícháme a lehce osmahneme. Přidáme víno a necháme kompletně vypařit. Pak už postupně přidáváme po částech vývar z řepy a stále mícháme. Vedle si uděláme lupínek z pancetty. Když je rýže „al dente“, vypneme plotnu. Odstavíme a přidáme máslo a parmazán. Ozdobíme mikro bylinkami, vypraženou pancettou a lupínkem parmazánu.