Suroviny
- mleté maso 500 g
- vejce 3
- mrkev 2
- bílé zelí
- Jidášovo ucho 1/2 balení
- rýžové nudle 1/2 balení
- cibule 1
- rybí omáčka 3 PL
- pepř
- pivo
- rýžový papír
Omáčka
- sójová omáčka (světlá) 1 Pl
- sójová omáčka (tmavá) 1 PL
- ústřicová omáčka 1 PL
- rýžový ocet 1 ML
- cukr 1 ML
- zázvor (nastrouhaný)
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
- Mrkev, bílé zelí a cibuli nastrouháme. Čínské ucho a vietnamské vlasové nudle namočíme na pět minut do vařící vody, poté nakrájíme najemno (nudle nastřiháme). Vše kromě piva smícháme dohromady, přidáme vejce a už nesolíme – rybí omáčka je dost slaná.
- Rýžový papír namočíme v pivu (stačí tři sekundy), navršíme si vždy asi lžíci směsi na papír a pevně zabalíme. Smažíme na oleji nadvakrát - je to pak křupavější.
- Na omáčku vše smícháme, prohřejeme a nakonec zahustíme solamylem.
- Hotové závitky namáčíme během jídla v omáčce.
Autor receptu: Jiří Hamtil