Suroviny
- vepřové maso 5 plátků
- žampion
- vývar
- česnek
- koření dle chuti
Postup přípravy
Maso si naložíme do oleje a směsi koření. Dále si oloupeme brambory, které dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nasekanou šalotku, po chvíli přidáme slaninu. Poté slijeme vodu z brambor, přidáme tuto směs a rozmačkáme. Rozehřejme si pánev s kapkou oleje a orestujeme maso – stačí deset minut. Poté maso vyjmeme a dáme je odležet do alobalu, do zbylého výpeku přidáme máslo, pokrájenou šalotku a houby, podusíme, doplníme vývar a smetanu, povaříme a zredukujeme omáčku – měla by být hustá tak akorát. Šťouchané brambory servírujeme s masem, které přelijeme houbovou omáčkou.