Suroviny
- jablko 3 ks
- hrozinky hrst
- piniové oříšky hrst
- likér marascino 100 ml
- třtinový cukr
- máslo
- máslo 100 g
- cukr krupice 300 g
- méko 100 ml
- kůra citrónu
- hladká mouka 150-200 g
- vejce 3 ks
- kypřicí prášek do pečiva
Postup přípravy
Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat, jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, smícháme s oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy. Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme mléko a citronovou kůru, nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a důkladně spojíme. Krém nalijeme do máslem vymazané formy, na těsto nasypeme jablečnou směs, vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 C okolo 40 minut.