Suroviny
- mascarpone 250 g
- vejce 2 ks
- cukr 2.5 lžíce
- piškoty 100 g
- espresso
- kakaový prášek
- ovoce
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s pár zrnky soli v pevný sníh. Žloutky s cukrem také ušleháme do táhlého krému. Mascarpone jemně vmícháme do krému. Nakonec jemně přimícháme i sníh. Do vychladlého espressa přidáme amaretto a v tekutině namočíme piškoty. Připravíme si formu, první vrstvu tvoří namočené piškoty. Překryjeme jednolitou vrstvou krému, zarovnáme. Pak můžeme eventuálně klást kousky sezonního ovoce, např. jahod, třešní nebo malin. Vrstvíme dále, většinou se dělají dvě vrstvy piškotů a krému, ale jestli nám ještě zbývají suroviny, proces zopakujeme. Nakonec pomocí sítka posypeme celý povrch kakaem a tiramisu dáme vychladit, ideálně na 4-6 hodin.