Suroviny
Postup přípravy
Čokoládu si nalámáme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120ml vroucí vody. Prohříváme, až se čokoláda a máslo rozpustí, ale nezahříváme příliš.
Mezitím si promícháme v míse mouku, prášek, sodu, cukr a kakao. V jiné misce smícháme vejce s podmáslím. Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promícháme s moukou, aby vznikla hladká, polotekutá směs.
Hotovou směs nalejeme do formiček na cupcaky a pečeme v troubě na 160°C. Hotové cupcaky (po zapíchnutí špejle se již nelepí) vyndáme a necháme vychladnout.
Přichystáme si krém. Smetanu zahřejeme (nevaříme), přelijeme přes čokoládu a rozmícháme do hladka. Následně spojíme s mascarpone. Uprostřed cupcaku vyřízneme jamku, do které natlačíme marmeládu. Vršek cupcaku potřeme krémem z čokolády a mascarpone.
Potahovací hmotu obarvíme dle naší fantazie, rozválíme na 2-3 mm, vykrajujeme kolečka dle velikosti cupcaku a klademe na dortíky.