Suroviny
- sušenka 200 g
- čokoláda
- smetana 1 kelímek
- mascarpone 500 g
- máslo 90 g
- vejce 4 ks
- vanilkový extrakt
- kompot
- cukr 1 lžíce
- citronová šťáva
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm si vymažeme máslem. Rozdrobené sušenky a máslo smícháme v mixéru a poté směs nasypeme do formy a namačkáme do všech stran. Pečeme 10 minut ve vyhřáté troubě. Troubu stáhněme na 140°C. V hrnci smícháme smetanu a čokoládu a necháme na mírném plamení rozpustit. Mícháme, dokud nebude směs hladká. V míse vyšleháme vejce, přidáme mascarpone a vanilkový extrakt. Přidáme čokoládu se smetanou a vyšleháme. Poté směs nalijeme do formy a hodinu pečeme. Hotové necháme chladit alespoň dvě hodiny.
- Na malinovou omáčku přepasírujeme maliny z kompotu bez šťávy přes sítko, přidáme citronovou šťávu a osladíme cukrem.