Suroviny
Postup přípravy
Máslo a nalámanou čokoládu na vaření rozpustíme v misce ve vodní lázni. Rozpuštěnou směs sejmeme z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mléčnou a bílou čokoládu nasekáme na drobné kousky. Troubu zapneme na 180 stupňů. Dno pekáčku vyložíme pečicím papírem. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, lehce vmícháme čokoládovou směs, prosátou mouku, kakao a nakonec oba druhy nasekané čokolády. Těsto dáme do formy a stěrkou uhladíme, aby mělo všude stejnou výšku. Pečeme na středním roštu 25 – 30 minut. Hotový dezert se odtahuje od stěn formy a jeho povrch připomíná lesklý papír. Moučník necháme v nádobě až do úplného vychladnutí! Pak dezert nakrájíme na čtverečky a ty na trojúhelníky (popřípadě vykrojíme kolečka).