Suroviny
- mrkev 1,5 kg
- zázvor 4 cm
- citronová šťáva 2 PL
- kešu 1 hrst
- sůl 1/2 ML
- pepř 1/2 ML
- petrželová nať
- slunečnicová semínka hrst
- červená cibule 1/2
- mrkev 1
Postup přípravy
- Nejdříve si oloupeme umyjeme a odšťavníme 1,5 kg mrkve a výsledný džus nalijeme do mixéru. Přilijeme odšťavněný zázvor a citronovou šťávu. Následně přidáme slité kešu oříšky, sůl a pepř. Všechno pak dobře rozmixujeme na polévku.
- Pro servírování na dno misek / hlubokých talířů nejdřív dáme slitou namočenou slunečnici, nastrouhanou mrkev a pár kroužků červené cibule. Pak nalijeme polévku a dozdobíme petrželovou natí a pár kroužky červené cibule.
Autor receptu: Peter Kukuk