Cheesecake
- kešu oříšky 290 g
Korpus
- mandle 70 g
- datle 170 g
- vanilkový extrakt 0.5 ML
Cheesecake
- limetková kůra 1 ML
Korpus
Postup přípravy
Do mixéru vložíme vlašské ořechy a mandle, datle, vanilkový extrakt, vodu, sůl a rozmixujeme. Směs přemístíme do dortové formy o průměru 18 cm vyložené pečicím papírem. Scezené kešu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Stěny mixéru setřeme stěrkou dolů a přidáme limetkovou šťávu, javorový sirup, vanilkový extrakt a limetkovou kůru a kokosový olej. Rozmixujeme opět dohladka. ½ krému přemístíme do formy a dáme do mrazáku na 15 minut. Do druhé poloviny krému přidáme borůvky a rozmixujeme. Zbylou směs přendáme do dortové formy a cheesecake ozdobíme citronovou kůrou, kešu, kokosovými plátky a pistáciemi. Dort necháme dvě hodiny v mrazáku a poté přemístíme do chladničky.