Omáčka
- protlak rajčat
Houskový knedlík
- hrubá mouka 1 kg
- vejce 3
Plněné papriky
- vejce 1
Postup přípravy
- Plněné papriky: Do půl kila mletého masa přidáme sůl a pepř, uvařenou vychladlou rýži a vejce. Papriky zbavíme stopek a naplníme je masovou nádivkou. Pečeme je na 180°C dozlatova.
- Omáčka: Na rozpáleném oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli s kořením, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou, přidáme polovinu lahve sladkého kečupu a vaříme asi 30 minut a ke konci přidáme cukr – dle chuti. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme smetanu a prohřejeme v omáčce papriky.
- Houskový knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Do velké mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, sůl a přidáme vejce a trochu mléka. Začneme zpracovávat těsto a postupně přiléváme mléko. Nakonec do těsta zapracujeme rohlíky a vytvoříme dvě šišky knedlíků.
- Mezitím si do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Šišky vaříme 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, nakrájíme a podáváme jako přílohu.