Drobenka
- máslo 50 g
Malinová vrstva
- cukr 2 lžíce
Tvarohová vrstva
- máta - -
Postup přípravy
Drobenka: Rozehřejeme troubu na 180°C. Do rozdrcených sušenek vmícháme máslo a směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 5–10 minut, dokud sušenky nedostanou zlatavý nádech. Potom je vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Malinová vrstva: Stranou si necháme 3–4 maliny na ozdobu. Polovinu zbylých malin rozdrtíme s práškovým cukrem a vmícháme do druhé poloviny. Směs rozdělíme do servírovacích sklenek.
Tvarohová vrstva: Všechny ingredience vyšleháme a přiléváme mléko tak, abychom dosáhli požadovanou konsistenci. Lžící směs rozdělíme do sklenek na malinovou vrstvu, posypeme křupavou drobenkou a ozdobíme celými malinami a mátovými lístky.