Základ
- pomazánkové máslo 4 PL
- majonéza 2 PL
- plnotučná hořčice 2 PL
- sůl
- křen 1 ML
- pepř
- červená řepa (nakládaná s chilli) 2 PL
Špízy caprese
Postup přípravy
- Základní verze: Suroviny smícháme v misce dohladka. Majonéza zjemní chuť pomazánkového másla a hořčice dodá trochu pikantnosti.
- Křenová pomazánka: Do základu přidáme špetku pepře a lžičku křenu, zamícháme.
- Zeleninová pomazánka: Do základu přidáme nakládanou řepu, zamícháme.
- Na špízy necháme okapat mozzarellu a omytá rajčata přepůlíme. Na chvíli je ponoříme do oleje s nasekanou pažitkou. Na malé špejle či párátka napichujeme střídavě polovinu rajčete, list meduňky, kuličku či kostičku mozzarelly, opět list meduňky a polovinu rajčete. Hotové jednohubky osolíme a opepříme.
Autor receptu: Helena Shejbalová