Na knedlíčky
- vejce 2
- macesová mouka 75 g
- tuk 3 PL
- petržel
Postup přípravy
- Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme koření, maso a kolečko citrusů. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu.
- Macesové knedlíčky: V misce smícháme žloutky a všechny suché ingredience, promícháme a přidáme sníh z bílků. V jiné čisté míse vyšleháme bílky a opatrně je přimícháme do hmoty. Směs zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice. Mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky velikosti lískového ořechu, vaříme je ve vroucí osolené vodě 20 minut. Mezitím ohřejeme vývar. Knedlíčky pak vylovíme děrovanou naběračkou a vkládáme do talířů s horkou polévkou. Můžeme je podávat i jako přílohu.