Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- vepřové maso
- vepřová játra 200 g
- vejce 2
- mrkev 2
- celer 1
- cibule 1
- česnek 3-4
- nový kořen 3-4 kuličky
- pepř 10 kuličky
- majoránka
- petržel
- libeček
- strouhanka
- máslo 30 g
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Hovězí maso pořádně opláchneme, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Až se voda začne vařit, sbíráme pěnu, přidáme celý pepř, nové kořeni, sůl, celou cibuli se slupkou a vaříme hodinu až hodinu a půl na mírném ohni. Pak přidáme očištěnou mrkev, petržel a celer a vaříme další hodinu. Poté zeleninu a maso vyndáme, vývar přecedíme přes plátno do dalšího hrnce, zeleninu nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru, cibuli vyhodíme. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky, do robotu dáme nasekaná játra, vejce, máslo, česnek, mletý pepř, sůl a majoránku. Strouhanku dosypeme dle potřeby, aby se daly lžící vytvořit knedlíčky tak akorát. Knedlíčky vaříme v polévce asi deset minut.