Krém
Postup přípravy
- Odpalované těsto: Vodu, mléko, olej, cukr a sůl přivedeme k varu. Poté do vroucí směsi přisypeme mouku a mícháme. Až se na dně hrnce začne vytvářet moučná krusta a těsto se bude formovat do nepravidelné koule, stáhněte z plotny a nechte zchladnout. Poté trošku prošleháme a přidáme vejce. Šleháme, dokud není těsto krásně hladké a bez hrudek. Vychladlé těsto přendáme do zdobicího sáčku s řezanou špičkou. Těsto stříkáme na pečící papír do tvaru věnečku, postříkáme troškou vody a dáme do trouby na 220 °C cca na 10 minut.
- Krém: Ricottu a šlehačku si vyšleháme do hladkého krému, poté ochutíme a přidáme najemno nakrájeného lososa.
- Dohotovení: Upečené věnečky v půlce rozřízneme a naplníme krémem buď zdobícím sáčkem nebo lžičkou, dozdobíme uzeným lososem a hráškovými výhonky.