Suroviny
- brambory 1.5 kg
- cibule 1 svazek
- špenát
- žampion 15 ks
- niva 100 g
- olej
- kuřecí prsa
- parmezán ( - volitelné ) 100 g
- strouhanka
- máslo
- cibule 1 ks
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme brambory, které rozšťoucháme s jarní cibulkou. Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme špenát a na mírném ohni povaříme, až se voda vypaří. Do směsi zamícháme parmazán a strouhanku, dochutíme solí, pepřem, dobře promícháme a necháme chvilku prohřát. Směsí naplníme hlavičky žampionů, které rozložíme do vymaštěného pekáče olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C čtvrt hodiny dle velikosti žampionů. Na pánvi osmahneme kuřecí prsa, která podáváme k plněným houbám a příloze.