Na dochucení
- olivy
- rajče
Bagetka
- voda 250-300 ml
Pomazánka
Postup přípravy
- Filet z lososa zbavíme kůže a odstraníme zbylé kůstky. Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kapary posekáme. Kopr jemně pokrájíme. Dijonskou hořčici, bílé víno, olivový olej a citronovou šťávu vyšleháme do hustší emulze, kterou ochutíme solí a pepřem. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme dvě hodiny odležet v lednici.
- Bagetka: Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a postupně přiléváme vodu. Hněteme do té doby, než budeme mít v těstě nepravidelné bublinky. Vodu přidáváme postupně, aby těsto nebylo moc řídké. Po uhnětení přikryjeme mísu potravinářskou fólií a dáme na 24-48 hodin do lednice. Když vyndáme z ledničky, vytvoříme bagetky a dáme na plech na pečicí papír. Troubu předehřejeme na 160°C. Bagety vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct do zlatova.