Suroviny
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, prášek do pečiva a máslo. Dále přidáme žloutek a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly a dáme do mrazáku nejméně na dvě hodiny. Tvarohy smícháme se třemi žloutky a přidáme dvě lžíce moučkového cukru. Ze čtyř bílků si ušleháme sníh, který přidáme do tvarohu. Zamícháme. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsta vytáhneme z mrazáku a jeden díl těsta nastrouháme na dno plechu. Tuto vrstvu přikryjeme připravenou tvarohovou směsí a nahoru nastrouháme druhý díl těsta. Dáme péct na dvacet minut do trouby vyhřáté na 170°C. Řezy podáváme vychladlé s domácí šlehačkou.