Suroviny
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme najemno. Játra očistíme od žilek a nakrájíme na cca 1,5cm kousky. Ve velké pánvi na vysokém plameni rozpustíme ghí a přidáme játra a lístky tymiánu. Dále koření a promícháme. Až budou játra zatažená, přidáme cibuli. Důležité je, aby se játra i cibule orestovaly krásně dozlatova, takže je nemusíme míchat tak často. Až budou játra i cibulka krásně zlatohnědé, přilijeme bílé víno a počkáme, až se vyvaří zpět na tuk. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a stáhneme z ohně.
- Játra nyní osolíme a opepříme a celý obsah pánve přemístíme do stolního mixéru nebo food procesoru. Směs rozmixujeme dohladka. Poté asi po 50 gramech přidáváme máslo a vždy řádně promixujeme, dokud nebude hmota homogenní. Až bude všechno máslo zašlehané, dochutíme. Plníme připravené sklenice, přelijeme rozpuštěným máslem.