Omáčka k těstovinám
Postup přípravy
- Domácí těstoviny: Do mísy dáme semolinovou a hladkou pšeničnou mouku, chvilku hněteme v kuchyňském robotu, přidáme čtyři vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které vložíme do sáčku a necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Pak si vyválíme tenké pláty, které ručně nebo pomocí strojku nakrájíme. Vaříme asi tři minuty v osolené vodě.
- Omáčka: Do velké pánve dáme asi dvě lžíce olivového oleje, najemno nakrájenou cibulku, dva rozdrcené proužky česneku a jednu ančovičku. Rajčátka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, sušená rajčata na proužky a společně s trochou bílého nebo růžového vína dáme do pánve k základu. Opepříme a vaříme asi půl hodiny, než rajčata změknou. Nakonec přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, parmezán a uvařené těstoviny. Vše dobře promícháme.