Suroviny
- smetana 600 ml
- mascarpone
- vanilkový extrakt
- želatina
- ovoce
- cukr 3-4 PL
Postup přípravy
- Smetanu nalijeme do menšího hrnce a přidáme 3–4 lžíce cukru. Smetanu zahřejeme na 80 °C a poté odstavíme. Plátky želatiny si namočíme do studené vody a necháme vsáknout. Mezitím smícháme mascarpone s vanilkovým extraktem. Do vychladlé smetany přidáme želatinu a zamícháme. Pak do smetany vmícháme i mascarpone. Tekutinu vlijeme do připravených skleniček a dáme ztuhnout na 3–4 hodiny do lednice. Až panna cotta trochu zatuhne, vylijeme do skleníčky i přeliv a necháme dál v lednici. Hotovou panna cottu ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.
- Přeliv: ovoce pouze rozmačkáme nebo rozmixujeme.