Suroviny
- mouka 250 g
- mléko 500 ml
- vejce 1
- prášek do pečiva
- olej
- ovocná směs
- máslo
- cukr
- smetana 250 ml
- čokoládová poleva
- ztužovač šlehačky
- rozpustná káva
- vanilkový cukr
- šlehačka
Postup přípravy
Prášek do pečiva smícháme s moukou. V mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl a směs mouky a kypřicího prášku. Řádně rozmícháme. Necháme chvíli odpočinout. Na pánvi potřené olejem smažíme palačinky dozlatova. V hrnci rozpustíme plátek másla se dvěma lžícemi krystalového cukru. Cukr začne pozvolna karamelizovat. Pomalu a pečlivě mícháme, aby se nepřichytil. Na rozpuštěný cukr vložíme mražené ovoce a opět pomalu promícháme. Sundáme z plotny. Teplé ovoce vložíme do palačinky, ozdobíme šlehačkou. Podáváme s kávou.