Suroviny
Postup přípravy
- Do čtvrtlitru mléka vsypeme bílou želatinu, necháme namočenou deset minut, nalijeme do kastrůlku, rozehřejeme a mícháme, nevaříme. Menší dortovou formu si vyložíme piškotkami. Do kastrůlku dáme kousky másla a mícháme do rozpuštění. Nalijeme do mixéru, přidáme cukr, vejce, tvaroh a zapneme na dvě minuty. Směs nalijeme pomalu na piškoty a povrch poklademe kousky pokrájených jahod.
- Želé navrch: Do kastrůlku dáme 1, 5 hrnku studené vody a dva sáčky červené želatiny. Přidáme dvě lžíce cukru, rozmícháme, zahříváme, mícháme. Když se to začne vařit, necháme ještě minutu a stáhneme z ohně a mícháme. Želatinu nalijeme na jahody a dáme ztuhnout do ledničky nejlépe přes noc nebo aspoň na šest hodin.