Suroviny
Postup přípravy
- Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého vešleháme cukr. Do směsi zašleháme žloutky. Poté přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva a jednu lžíci oleje. Vše pečlivě rozmícháme na hladké polotekuté těsto. To nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, kterou vložíme do trouby rozehřáté na 170°C a pečeme cca 30 minut. Korpus necháme zchladnout, potom rozřízneme a natřeme marmeládou nebo povidly.
- Ušleháme mascarpone se šlehačkou a krémem potřeme každý plát a skládáme je na sebe. Mezitím si uděláme želatinu dle návodu. Nakonec potřeme celý dort krémem, vyskládáme maliny a polejeme jemně želatinou. Necháme pořádně ztuhnout. Potom celý dort posypeme kokosem.