Suroviny
Postup přípravy
- Celá vejce šleháme asi deset minut s cukrem do pěny. Smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao, směs jemně vmícháme do pěny. Formu na dort si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme 35 minut na 170 °C, zkontrolujeme špejlí. Upečený korpus necháme vystydnout ve formě, seřízneme vrchní část v jedné třetině a korpus pomažeme pikantní marmeládou.
- Ořechy opražíme nasucho na pánvi, v kastrolu svaříme mléko s cukrem a opraženými oříšky a deset minut ke konci vaření přidáme rozdrobenou odříznutou část korpusu. Necháme pořádně vychladit.
- Máslo vyšleháme do pěny a postupně přimícháváme oříškovou směs, vymícháme hladký krém.
- Namazanou část korpusu vrátíme do formy, naneseme krém. Dvě šlehačky vymícháme se ztužovačem a potřeme krémovou vrstvu. Dort dáme vychladit do lednice a na závěr dozdobíme praženými oříšky a mandarinkovým kompotem.