Na dozdobení
- vlašské ořechy - -
Na krém
- pudink 1 -
Roláda
- mouka 100 g
Na krém
- cukr 60 g
- oříškový krém 4 lžíce
- vlašské ořechy 3 lžíce
Postup přípravy
- Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme mouku, a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme a rozetřeme na plech s pečicím papírem a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ještě horký plát těsta smotáme (i s papírem) a necháme takto vychladnout.
- Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií vychladnout, aby se neutvořil škraloup. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech vmícháme pudink. Nakonec vmícháme i nugetu s oříšky.
- Vychladlou roládu rozmotáme, opatrně sejmeme papír, plát pomažeme větší polovinou krému a opět zavineme. Povrch rolády natřeme zbylým krémem a posypeme (obalíme) mletými oříšky. Dáme vychladit. Ztuhlou roládu krájíme na plátky a podáváme ke kávě.