Suroviny
- mouka 500 g
- voda 140 ml
- kuřecí stehno 750 g
- rajčatový protlak 200 g
- olivy 2 PL
- hrozinky 2 PL
- rum 50 ml
- česnek 2
- cibule 1
- kapary 2 ML
- bobkový list 1
- oregano
- tymián
- chilli
- zeleninový vývar 1/2 hrnku
- kukuřičný škrob
- máslo
- rýže
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V hlubokém pekáči usmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a chilli. Vmícháme vývar, protlak, rum, hrozinky, nakrájené olivy, kapary, trochu oregana a tymiánu, bobkový list a přidáme nakrájené kuře. Kuře pokryjeme omáčkou a pečeme zakryté v troubě, předehřáté na 180 °C jednu hodinu.
- Po vyndání z trouby kuře uschováme v teple a pracujeme jenom s omáčkou. Do omáčky přendáme škrob rozmíchaný ve vodě a doléváme vodou, abychom měli omáčky tolik, kolik jí potřebujeme. V míse smícháme vodu a polohrubou mouku, těsto si rozdělíme na více malých částí, rozválíme na placky a smažíme na velkém plameni na oleji, z každé strany asi patnáct vteřin. Jídlo můžeme podávat i s rýží.