Head
- křížová kost 1 ks
- uzená žebra 1 kg
- mrkev 3 ks
- petržel 2 ks
- celer 1/2 ks
- cibule 2 ks
- česnek 6 ks
- bobkový list
- koření nové
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Křižovou kost a uzená žebra (lze použít i uzená kuřecí stehna) dáme do tlakového hrnce, přidáme koření a polovinu zeleniny, vaříme 60 minut. Druhou polovinu zeleniny si nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji, případně na sádle. Po uvaření polévku scedíme do hrnce s restovanou zeleninou. Necháme krátce povařit a servírujeme. Zdobíme sekanou petrželkou.
- Nudle: Připravíme si těsto z polohrubé mouky, vajec a česneku. Těsto rozválíme na tenký plát a dáme sušit. Poté nakrájíme na tenké nudličky. Vaříme v osolené vodě 10 minut.