Suroviny
- kakaové věnečky 1 balíček
- máslo 100 g
- tvaroh 500 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- hořká čokoláda 300 g
- rum
Poleva
- smetana ke šlehání 140 ml
- hořká čokoláda 100 g
- mléčná čokoláda 70 g
- sůl špetka
Postup přípravy
- Věnečky rozmixujeme v mixéru na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a smícháme do jednotné hmoty. Připravenou směs navrstvíme na dno kulaté formy na pečení, jejíž dno jsme vyložili papírem. Pěkně uhladíme a dáme do chladničky, dokud připravíme krém.
- Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme tvaroh, který jsme předem smíchali s rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládou a už jen vařečkou spojíme. Dostaneme krém, který ještě můžeme ochutit kapkou rumu. Dle potřeby dosladíme. Navrstvíme na základ a pěkně uhladíme.
- Dáme do chladničky ztuhnout. Poté na dort navrstvíme čokoládovou polevu, kterou připravíme tak, že smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Podáváme pořádně vychlazené.
Autor receptu: Josef Brenkus