Head
- sušenka 100 - 150 g
- smetana 280 g
- máslo 60 g
- čokoláda 400 g
- mascarpone 250 g
- tvaroh 250 g
Postup přípravy
Sušenky nalámeme a rozmixujeme na drobky. Do nádoby vlijeme máslo a dál mixujeme. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj hmotu z drobků. Rozetřeme a formu dáme do lednice, až do doby, kdy začneme chystat náplň. Čokoládu rozlámeme na kousky a vložíme do ohnivzdorné mísy, postavíme ji na hrnec s mírně vroucí vodou a necháme rozpustit, promícháme a necháme vychladnout. Smetanu, tvaroh a mascarpone krátce prošleháme v misce. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme do hladka. Vlijeme na sušenkový základ a dáme vychladit. Stačí hodina, mezitím si připravíme omáčku. Polovinu borůvek rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Přelijeme na cheesecake a přidáme kousky borůvek.