Head
- mrkev
- vepřové maso 400-500 g
- tygří krevety 1 hrnek
- krabí tyčinky 2
- shitake houby 5
- vejce 1
- jidášovo ucho houby 4
- skleněné nudle 1/3
- rybí omáčka 2 lžíce
- sůl
- pepř
- rýžový papír
Postup přípravy
- Uvařené krevety si nakrájíme nadrobno, stejně tak krabí tyčinky a cibuli. Na proužky nakrájíme Jidášovo ucho, shitake a nakrouháme si mrkev. Všechny tyto suroviny dáme společně do mísy s masem a uvařenými a nastříhanými skleněnými nudlemi. Přidáme vejce, rybí omáčku, sůl, pepř a mungo klíčky a zapracujeme dohromady.
- Do misky si nalijeme vodu a do ní nakapeme trošku citrónu. Vezmeme si rýžový papír a pomocí rukou navlhčíme. Když změkne, na kraj dáme lžíci se směsí a kousek zarolujeme, přehneme kraje a dorolujeme. Takhle pokračujeme, než zabalíme všechny závitky. Na pánvi si lehce rozehřejeme olej – závitky by do něj měly být ponořeny a smažíme. Můžeme si je i předsmažit a dosmažit je až při podávání nebo zamrazit.
- Zálivka: Do střední misky si do třetiny nalijeme horkou vodu. Přidáme cukr, rybí omáčku, ocet, nastrouhaný česnek, špetku pepře a zamícháme. Nakonec dolijeme misku studenou vodou a přidáme nakrájenou papričku podle chuti.