Head
- bobkový list None
- čokoláda None
Karlovarský knedlík
- majoránka ( - volitelné ) None
Postup přípravy
- Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Osolíme, opepříme, jakmile se maso zatáhne, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme, zalijeme pivem, přidáme bobkový list a dusíme. Před koncem přidáme čokoládu tak, aby se jen rozpustila a guláš už neprošel varem.
- Knedlík: Nakrájíme pečivo s kaiserkou na kostičky. Dáme do velké mísy, přidáme mouku a zalijeme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutky, bílky si uschováme. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, majoránku či pažitku a necháme odpočinout. Z bílků ušleháme se špetkou soli sníh a už jen lehce vmícháme do odpočinutého těsta. Vytvoříme šišky, které zamotáme do potravinářské fólie, poté do alobalu a dáme vařit do osolené vroucí vody na 15 minut z každé strany.