Suroviny
Postup přípravy
- Z vepřové kýty nakrájíme plátky, rozklepeme je natenko, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme kapie a žampiony, osolíme a zahustíme vejci. Na plátky masa klademe lžící směs z vajec, okraje stáhneme k sobě a ovážeme nití. Takto naplněné měšce dáme do pekáčku vymazaného sádlem a za občasného podlévání upečeme doměkka. Měšce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme na měšce, ze kterých jsme odstranili nitě, a prohřejeme.
- Brambory dobře omyjeme a osušíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Do každého zářezu dáme lístek bylinky a kousek slaniny. Můžeme to střídat nebo dávat společně. Dno pekáčku vysypeme solí, musí být pokryté, a poklademe brambory. Pokapeme olejem. Pečeme asi 30 minut, podle velikosti brambor.