Suroviny
- mořská řasa Kombu
- sušené houby (v našem případě shitake)
- tuňák (sušený (katsuobushi))
- pasta miso
- řasa wakame
- surimi tyčinky
- vývar
Postup
- Řasu kombu namočíme na 5–10 minut do vody v hrnci.
- Mezitím dáme namočit do vody sušené houby (v našem případě shitake).
- Poté řasu odstraníme a hrnec začneme zahřívat. Jakmile se začnou tvořit bublinky, stáhneme plamen a přidáme katsuobushi. Louhujeme 10 minut. Poté sušeného tuňáka (katsuobushi) vyjmeme pomocí síta.
- Opět zahřejeme, a jakmile uvidíme bublinky, stáhneme plamen a začneme vmíchávat miso pastu. Hůlkami postupně vždy s trochou vývaru postupně rozmícháme miso pastu.
- Poté přidáme houby, řasu wakame a surimi.
Autor receptu: Tomáš Ivan