Suroviny
- mražená zeleninová směs 300 g
- makaróny 100 g
- pórek 1
- cibule 1
- rajčata 2
- česnek 1-3 stroužky
- olivový olej
- nové koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na olivovém oleji si osmahneme směs italské zeleniny. Nakrájíme si rajčata, cibuli, pórek a přidáme je k osmažené zelenině. Přidáme litr vody a přivedeme vše k varu.
- Přidáme nové koření, pokrájený česnek, pepř a sůl podle chuti. Když voda začne vřít, zmírníme oheň a vaříme, dokud nezměkne zelenina.
- Když máme zeleninou měkkou, pomocí děravé naběračky oddělíme menší množství zeleniny a pomocí mixéru vše rozmixujeme. Do vývaru přidáme těstoviny a vaříme cca 10 minut.
- Rozmixovanou zeleninou zahustíme polévku a necháme pod zakrytou pokličkou odstát 15 minut.
Autor receptu: Martina Nitschneiderová