Krém
- tyčinka 2
Postup přípravy
- Do šlehací mísy oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr krystal a vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej a teplou vodu, pořádně promícháme vařečkou. Dále přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec ušleháme bílky a jemně spojíme s těstem. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jedna zůstane bílá, do druhé dáme kakao a promícháme. Připravíme si formy – srnčí hřbety, vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Dále nalijeme těsta, do jedné formy dáme světlé, do druhé formy dáme tmavé těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 25–30 minut. Po upečení a vychladnutí nakrájíme na centimetrové plátky.
- Krém: Mléko dáme do hrnce a pomalu zahříváme. V hrnku si rozděláme pudingy s trochou mléka a s cukrem. Uvedeme mléko do varu, přidáme puding a vaříme, puding musí být hodně hustý. Po uvaření dáme vychladnout. Dále máslo pomalu rozšleháme s vychladnutým pudingem, dle chuti můžeme přidat jeden vanilkový cukr. Máslo s pudingem musí být vyšlehané v hladký krém.
- Nakrájené a vychladlé plátky jdeme spojovat. Vezmeme si krém a střídavě nanášíme na světlý a tmavý plátek korpusu. Takto připravíme dvě stejné šišky, které pomažeme kolem dokola krémem. Nastrouháme si kokosovou tyčinku a kolem dokola řezy obalíme. Nakonec dáme do lednice, kde necháme odpočívat a tuhnout 12 hodin.