Suroviny
- hovězí maso 200 g
- slepičí maso 1
- krůtí maso 1
- cibule 1
- česnek 2
- libeček 2
- mrkev 2
- celer 1/2
- nové koření 5
- polévkové koření
- petržel
- sůl 2 PL
- pepř 10
Postup přípravy
- Postavíme si velký hrnec s vodou, přidáme maso a skelety, menší hrst celého pepře (10 kuliček), nové koření (5 kuliček), sůl. Očistíme si celer a mrkev. Česnek zbavíme slupky a cibuli její první vrstvy. Přidáme 2 stonky libečku. Polévku přivedeme k varu a udržujeme na mírném plameni. Takto vaříme do doby, než mrkev s celerem změknou (asi 30 minut). Poté vyndáme mrkev a celer a vaříme dál na mírném plameni 2–3 hodiny.
- Po uvaření vyndáme maso a zbytek zeleniny (cibule, česnek, libeček), obereme maso a vrátíme jej zpět. Přidáme nakrájenou mrkev a celer, dochutíme solí, polévkovým kořením a chvíli povaříme. Na závěr přidáme lístky čerstvého libečku a lístky petrželové natě. Podáváme s nudlemi.