Suroviny
- kuřecí maso 600 g
- rajče 3
- zázvorovo-česneková pasta
- cibule 2
- smetana 200 ml
- jogurt 200-500 g
- garam masala 1,5 malé lžičky
- kurkuma 2 lžičky
- máslo 250 g
- citronová šťáva 1 lžička
- cukr ( - volitelné ) 1-3 lžíce
- oříšky kešu 50-100 g
- sůl
Postup přípravy
- Kuře nakrájíme na menší kousky. V míse smícháme jogurt, část pasty, půl lžičky garam masaly, lžičku kurkumy, citronovou šťávu a sůl. Kuře necháme v této marinádě naložené půl hodiny. Poté na pánvi rozpálíme 100 g másla a osmažíme předem naložené kousky masa. Po usmažení dozlatova si dáme maso stranou. Na té samé pánvi si osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme zázvorovo-česnekovou pastu, nadrobno nakrájená rajčata a podusíme. Přidáme garam masalu, kurkumu a kešu oříšky.
- Po řádném povaření tuto směs rozmixujeme dohladka, podle potřeby můžeme omáčku procedit sítem.
- Máslové kuře by se mělo podávat s omáčkou hedvábné konzistence. Po rozmixování přidáme zbytek másla, smetanu, med a přimícháme osmažené kousky masa.
- Podáváme s rýží či indickými chlebovými plackami chapati.