Suroviny
- mouka 1,5 krnku
- cukr 1 hrnek
- vejce 2
- prášek do pečiva 1
- jedlé sody 2 ČL
- ananas 1
- mascarpone 500 g
- vanilkový puding 500 g
- vanilkový cukr 2 sáčky
- cukr
- malina 200 g
- malina 10 ks
- máta
Postup přípravy
- Do mísy dáme všechny ingredience, kromě ananasového kompotu. Rozmixujeme ananasový kompot, včetně šťávy, a přidáme ho do mísy a vše smícháme. Vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 ˚C dozlatova.
- Do druhé mísy dáme mascarpone a vyšleháme ho. Přidáme vanilkový puding, vanilkový cukr a cukr moučku dle chuti. Vše opět vyšleháme dotuha. Poté dáme chladit do lednice.
- Mražené maliny smícháme v rendlíku s cukrem a rozehřejeme, čímž vznikne malinový rozvar. Ten necháme také vychladit. Na vychladlý korpus rozetřeme malinový rozvar, na něj rozetřeme vanilkový krém s mascarpone. Ozdobíme čerstvými malinami a mátou. Případně můžeme z korpusu vykrajovat kolečka a nazdobit je jako menší dortíky.