Suroviny
- bílek 1 l
- mascarpone 250 g
- cukr moučka 150 g
- vlašské ořechy 50 g
- malina 2
- smetana 1
Postup přípravy
Bílky vyšleháme do tuha, přidáme 3 lžíce prosátého moučkového cukru a 1 lžíci najemno rozdrcených vlašských ořechů. Vezmeme si pečicí papír a podle dna dortové formy vystřihneme dvě kolečka větší cca o 1 cm. Vezmeme si dva plechy a kolečka z pečicího papíru máznutím bílku z jedné strany na plech přilepíme. Bílky nandáme do cukrářského sáčku a po obvodu objíždíme kolečka pečicího papíru. Dáme oba plechy sušit do trouby na 100 °C minimálně na 60 minut. Plechy s korpusem z bílků vyndáme a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme do tuha, do které přimícháme mascarpone a moučkový cukr, naplníme do cukrářského sáčku s trubičkou na konci. Do dortové formy dáme jeden korpus z bílků, a ne něj tvoříme pusinky zhruba 6 centimetrů vysoké po obvodu dortové formy. Prostředek přejedeme klasickým způsobem, stejně jako jsme dělali korpus. Vložíme na něj maliny a znovu přejedeme. Přiklopíme korpusem a necháme den odpočívat v lednici.