Malinová mousse
- šlehačka 350 g
Postup přípravy
- Korpus: Žloutky smícháme s nastrouhaným marcipánem, cukrem a rozpuštěnou čokoládou – vyšleháme. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Do čokoládové směsi vmícháme třetinu sněhu, promícháme, přisypeme kakao, pak zbytek sněhu zamícháme. Korpus pečeme na 200 °C 8 minut.
- Ovocné žele: Ovoce v hrnci svaříme, vidličkou rozmačkáme, přimícháme cukr s pektinem, zamícháme a dáme chladit. Pytlíkem aplikujeme směs do silikonové formy na koule, které dáme do mrazáku do druhého dne zmrznout.
- Malinová mousse: Želatinu namočíme do studené vody. Maliny svaříme v hrnci s cukrem, až projdou varem, stáhneme z plotny. Rozmixujeme tyčovým mixerem, vmícháme želatinu. Šlehačku vyšleháme a zamícháme do vlažného pyré. Vše spojíme, zaléváme do misky.