Náplň do makronek
- mascarpone 250 g
Čokoládová pěna
- smetana ke šlehání 100 ml
- bílek 3
- krupicový cukr 50 g
Makronky
Čokoládová pěna
Postup přípravy
- Makronky: V jedné míse smícháme cukr moučku spolu s mandlovou moukou a v druhé vyšleháme sníh z bílků a krupicovým cukrem, do kterého přidáme barvivo, které jsme si vybrali. Když máme vyšlehaný tuhý sníh, po částech do něho vmícháváme cukr s mandlovou moukou. Mícháme do té doby, než se těsto začne slévat a nebude moc husté. Na plech dáme pečicí papír a cukrářským pytlíkem tvoříme stejně velká kolečka o průměru 2-3 cm. Když máme hotovo, s celým plechem silně bouchneme o stůl, aby v těstě nezbyly žádné bublinky. Makronky necháme odležet 45 minut, dokud se nepřestanou lepit. Když jsou dostatečně suché, dáme je do trouby rozehřáté na 130-150°C a pečeme 12-15 minut. Mezitím si vyšleháme krém z mascarpone, másla a cukru, kterým pak hotové makronky slepujeme.
- Čokoládová pěna: Čokoládu nalámeme do misky na menší kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušleháme vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého míchání do této směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Smetanu vyšleháme a přidáme do základu. Opatrně promícháme a dáme vychladit. Dozdobíme mátou a čerstvým ovocem.