Suroviny
- losos 400 g
- olivový olej 2-3 PL
- cibule 1
- citron 1/2
- vinný ocet 2-3 PL
- kapary 2 ML
- vejce 2
- listový salát
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Lososa zbavíme kůže a zbytečného tuku. Poté si jej nakrájíme na menší plátky, později na nudličky a pak na malé kostičky. Neměly by zůstat větší kusy masa. Uvaříme si dvě vejce natvrdo. Poté je zbavíme skořápky a nastrouháme. Červenou cibuli, asi ¾, si nakrájíme najemno, zbytek cibule necháme na ozdobu. Jarní cibulku si nakrájíme najemno a také 2 lžičky kaparů. Do misky přidáme šťávu z půlky citrónu a veškeré nakrájené suroviny. Promícháme, přidáme sůl a pepř a kapku olivového oleje. Necháme cca 20 minut odpočinout, aby se sůl vstřebala. Mezitím si nachystáme zálivku na salát. Vezmeme si misku a přidáme 2 lžíce olivového oleje, 2–3 lžíce vinného octa, trochu cukru, sůl, pepř a pořádné promícháme. Opečeme si chléb a uděláme si topinku. Směs tataráku dáme na topinku, ozdobíme nastrouhaným vajíčkem, plátkem červené cibule a snítkou natě z jarní cibulky. Podáváme se salátem.